+38(096) 777-89-89

Зв'язатися з нами

×
Phone

Замовлення за телефоном:

+38(096) 777-89-89

Viber

WhatsApp:

+38(096) 777-89-89

Експрес замовлення

Як правильно доглядати за автомобілем.

Правильний догляд за автомобілем є важливим та обов’язковим процесом для кожного водія. Адже чим краще ви піклуватиметесь про транспортний засіб, тим довше він вам прослужить. До того ж, доглянуте авто має привабливіший вигляд та вищу собівартість при продажу.

Тож, декілька нескладних правил допоможуть вам зберегти автомобіль в ідеальному стані.

Технічне обслуговування

Почати необхідно з найважливішого – технічної частини автомобіля. Щоб автомобіль працював справно та надійно, не можна нехтувати регулярним технічним обслуговуванням та діагностикою, які допоможуть виявити та попередити несправності та відхилення основних систем автомобіля.

Як правильно доглядати за автомобілем - Кузов

Кузов

Кузов – це перше, що ми бачимо в автомобілі, тому догляд за ним має не аби яке значення. Регулярна мийка авто спеціальними миючими засобами з антикорозійним ефектом дозволить видалити дорожній бруд, мікрочастки бітуму, залишки солі у зимовий час та ін., що може псувати лакофарбове покриття автомобіля, а також захистити від можливого прояву корозії. Слід приділити увагу мийці внутрішніх поверхонь, таких як колісні арки, пороги, дно кузова та ін., де скупчення бруду та пилу найбільше. Для збереження лакофарбового покриття кузова від тріщин, сколів та подряпин можливо також проводити полірування авто. Окрім захисних властивостей, полірування забезпечить автомобілю гарний, доглянутий вигляд.

Як правильно доглядати за автомобілем - Мастила

Мастила

Заміну масла необхідно проводити кожні 10 000 км, краще використовувати надійну, перевірену марку масла. Щоправда, деякі марки авто вказують і на більш довгий інтервал зміни масла, наприклад 15 000 – 20 000 км. А на авто із США, навпаки, вказано 8 000 км. Правильна відповідь, по інтервалу обслуговування, це рекомендація профільної станції та місце експлуатації. Якщо експлуатація в міських умовах, то найкраще більш часті зміни мастила.

Окрім масла необхідно перевіряти наявність трансмісійної, охолоджуючої, омиваючої та інших рідин.

Читайте також: термін служби двигуна

Як правильно доглядати за автомобілем - Шини та диски

Шини та диски

Щоб запобігти аварійних ситуацій та економії палива, необхідно проводити регулярне виміряння тиску у шинах, а також не допускати використання надто зношеної гуми, бо відсутність малюнку протектора на шинах не забезпечить достатнє зчеплення з дорогою, що може призвести до аварійної ситуації. Колісні диски ж необхідно регулярно мити та чистити, щоб бруд та пил від гальмівних колодок не роз’їдав їх покриття, а зайвий бруд не створював дисбаланс при руху.

Як правильно доглядати за автомобілем - Гальмівні колодки

Гальмівні колодки

Гальмівні колодки — це ваша безпека, тому, в жодному разі, не економте на їх заміні. Спеціалісти радять проводити заміну колодок кожні 30000 – 40000 км, або, за необхідності, раніше. Багато авто мають датчики, коли гальмівні колодки підлягають зміні. Використовуйте перевірені, оригінальні колодки, адже вони збережуть гальмівні диски авто і відпрацюють на всі 100%.

Як правильно доглядати за автомобілем - Фари

Фари

Не використовуйте агресивні засоби або хімічні розчинники для очищення фар, вони можуть пошкодити покриття та призвести до потускніння фар. Натомість, щоб попередити замулення пластикових світових приладів, можна використовувати спеціальні засоби полірування для скла та фар, що захищають від ультрафіолету та допомагають підтримувати блиск фар.

Як правильно доглядати за автомобілем - Салон авто

Салон авто

Якщо ви плануєте надовго зберегти привабливий вид автомобіля, вам необхідно взяти за правило проводити регулярну чистку салону. Використовуйте спеціальні засоби для кожної з поверхонь: для чистки та збереження кольору оббивки, для пластмаси, дерева, шкіри тощо. Шкіряні крісла достатньо раз на місяць (або частіше, якщо шкіра світла) протирати сухою серветкою із засобом для догляду за шкірою, такі засоби захистять від вигорання, тріщин та потертостей. У тканинному салоні перед чисткою необхідно використовувати пилосос. Щоб уникнути вигорання оббивки, будь то тканинна оббивка чи шкіряна, краще використовувати у теплу пору року спеціальні шторки для скла, що вбережуть ваш салон від прямих промінів сонця.

Якщо в авто є функція підігріву сидінь, необхідно пам’ятати, що в такому разі їх не можна мочити, краще використовуйте суху піну.

Тож, щоб зберегти якнайдовше свій транспортний засіб в чудовому стані, необхідно постійно доглядати за автомобілем, як за зовнішнім виглядом кузова, так і за внутрішньою складовою авто.

Вам може бути цікава ця стаття : як захистити авто від угону

Сподобалась стаття? Поділіться в соцмережах: Поділитися на Facebook Поділитися в Twitter Поділитися на Reddit Поділитися на Pinterest

© ТОВ "Автоаренда ЛТД" 2024
Visa MasterCard 3DSecure