+38(096) 777-89-89

Зв'язатися з нами

×
Phone

Замовлення за телефоном:

+38(096) 777-89-89

Viber

WhatsApp:

+38(096) 777-89-89

Експрес замовлення

Україна: містичні місця

ТОП 5 загадкових місць України

На Україні є не тільки гарні пейзажі та місця, котрі б хотілось відвідати середньостатистичному жителю. Як і багато інших країн, Україні має дивні, містичні речі. Походження чи призначення багатьох з них досі неможливо пояснити.


Олеський замок


У стін замка часто бачать привид померлого монаху. На його рахунок є дві легенди:

  • Монах (у житті) часто під покровом ночі відвідував жінок з місцевого села. За це він був наказаний – замурований у стінах без їжі та води. Говорять навіть, що його скелет був знайдений у стінах замку.
  • Згідно легенди №2, один подорожуючий монах кинувся у колодязь. Ця сцена відбулася на очах у кількох тисяч паломників. Не дивлячись на те, що монах був самовбивцею, його поховали згідно християнському обряду. Але його душа не може знайти спокій та як і раніше поневіряється по землі у Олеського замку.

Місце розташування: селище міського типу Олесько, Львівська область.

Село Заїзд

Вважається аномальною зоною. Принаймні так стверджують ті, хто був на території села. Говорять, що тут годинники перестає показувати вірний час, автомобілі часто виходять з ладу та мандрівники залишаються один на один зі зламаною машиною та невідомістю, що ж їх чекає тут далі. Інші суб’єктивні «симптоми»: люди тут відчувають слабкість та запаморочення.

Одне з пояснень усього, що відбувається: різні по силі магнітні поля накладаються тут один на інший, тому тут і відбуваються дивні речі.

Місце розташування: селище Заїзд, Чернігівська область.

Село Заїзд 1 - зображення
Село Заїзд 2 - зображення

Соминське озеро

Виявляється, що Лохнеське чудовисько живе не лише у Шотландії, але й в Україні. Ну, чи щось схоже на нього. Озеро розташовано у двох кілометрах від села Сомин. Ніхто тут не те що не купається, ніхто тут навіть рибу не ловить. Говорять, що вона тут не клює, а птахи не співають. Місцеві пояснюють це просто: в озері живе чудовисько – давній сом чи доісторична акула – його нібито бачили близько 30-ти років тому.

Це було б логічним поясненням, але залишається одне питання: «Що ж воно їсть?» У будь-якому разі озеро відкрито для відвідувань усім бажаючим.

Місце розташування: селище Сомин, Волинська область.

Цвинтар - дім для вампіра

Це місце «паломництва» ля усіх шанувальників вампірів та їх культури. У місті усі вважають, що тут жив певний час вампір. У 1974 році у місці стали знаходити померлих з ранами на шиї, схожими на укус. Були чутки, що один покійник повстав з мертвих та став вампіром. Авжеж, влада усе заперечувала. А могила – притулок вампіра було випалено з вогнемету (хто дав дозвіл на цю операцію невідомо). Після цієї операції, низка дивних смертей обірвалася та жителі міста змогли видихнути спокійно.

Місце розташування: місто Івано-Франківськ

Прип’ять

Найвідоміше місто-привид на території Європи. Після вибуху на Чорнобильській АЕС жителів евакуювали. У місті залишились тільки найстійкіші, для кого навіть радіація – це не привід залишити свій дім. Місце покинуте вже як більш, ніж 30 років. Для тих, хто все одно хоче відвідати Прип’ять, є екскурсії, у рамках якої можна приїхати у це місто та прогулятися разом з гідом.

Місце розташування: Київська область

Прип’ять озеро
Прип’ять цвинтар
Прип’ять колесо огляду

Сподобалась стаття? Поділіться в соцмережах: Поділитися на Facebook Поділитися в Twitter Поділитися на Reddit Поділитися на Pinterest

© ТОВ "Автоаренда ЛТД" 2024
Visa MasterCard 3DSecure