+38(096) 777-89-89

Зв'язатися з нами

×
Phone

Замовлення за телефоном:

+38(096) 777-89-89

Viber

WhatsApp:

+38(096) 777-89-89

Експрес замовлення

Новини прокату автомобілів в Україні

Аспекти роботи компаній з прокату авто в Україні

На піку популярності на ринку прокату автомобілів в Україні є на даний момент є лідерами електромобілі, а точніше Nissan Leaf, авто бюджет та бізнес класу. Електроміблі Tesla, авжеж, не дуже поступаються японським електрокарам. Але Nissan виграє тому, що є більш бюджетним варіантом.

три машини на жовтому тлі

Вибір авто напрокат

Не дивлячись на прагнення людей покращити екологічну ситуацію у країні, електромобілі – не є тим самим вибором, котрий роблять автолюбителі України, коли приходять у прокатну компанію, щоб орендувати авто. Зазвичай, вони роблять вибір на користь недорогих авто напрокат – машин економ класу.

Причини вибору можна зробити наступні:

  • - Низький рівень заробітної плати: грошей і так практично немає, а машина дуже потрібна;
  • - Немає можливості купити власне авто;
  • - Машина для клієнта – це засіб пересування і більш нічого. Ніякі гідропосилювачі керма, клімат контролі та інше їм не потрібні. Потрібно просто, щоб машина доставила з точки А до точки В, С і подібне. Тут навіть мова не йде про те, щоб показати собі на бізнес зустрічі на солідній машині, клієнти орієнтовані на те, як дешево орендувати автомобіль.
дві руки тримають ключ від авто на тлі червоної машини

Особливості оренди авто

Період оренди залежить напряму від цілі, з якою орендували машину, але як правило беруть авто на кілька днів – максимум на тиждень. Начебто люди не знають про головне правило прокату – чим на більший термін береш авто, тим дешевше виходить одна доба прокату.

На додаткові послуги зазвичай не витрачаються, але якщо вже такі й беруть, то клієнтів, як правило, цікавлять:

  • - Доставка / забір авто в аеропорту – люди цінують свій час і не хочуть морочитися з пошуками, поїздками до / з офісу;
  • - Отримання / повернення автомобіля у неробочий час або вихідні дні – щоб не займатися особистими справами у робочий час.
у жінки-водія спустило колесо

Різноманітні труднощі, з якими зустрічаються прокатні компанії

Щодо проблем, з якими неминуче зустрічаються прокатні компанії в Україні, тут можна помітити велику різноманітність: від небажання платити за мийку автомобіля, а повернули його брудним, аж до втечі з місця ДТП. Що можна зробити у подібному випадку? Якщо говорити про один з найменш «проблемних» питань, а це брудне авто, у такому випадку компанії беруть певну суму з застави, що залишив клієнт, котра піде на мийку автомобіля, хімчистку салону (у особливо критичних випадках). Тоді застава повертається у неповному обсязі. Тільки якщо мийка не включена у вартість прокату.

табличка про оформлення ДТП на тлі поліцейської машини

ДТП: як бути та що робити

Якщо мова йде про дорожньо-транспортну пригоду, компанії з прокату авто завжди стараються бути на боці клієнта: проконсультувати клієнта, що робити у випадку ДТП, викликати поліцію на місце ДТП, представника страхової компанії, при необхідності швидку допомогу… надати максимальну підтримку.

Під час видачі авто, співробітники компанії дають інструкції, що потрібно робити, а чого неможна. Але, як показує практика, якщо клієнт – виновний у ДТП, доволі часто він панікує та покидає місце дорожньо-транспортної пригоди, тобто робить те, чого не можна робити ні в якому разі. Так, клієнт зробив помилку та пошкодив машину, це його провина, через те він втрачає суму застави (вона виступає у якості франшизи у ДТП), але полишивши місце ДТП, він втрачає набагато більше: страхова компанія не оплачує пошкодження на автомобілі, якщо під час ДТП водій був п’яний, під дією наркотиків, медичних препаратів, що сповільнюють реакцію та авжеж скрився з місця ДТП. У останньому випадку, машину компанії оголошують у розшук та при всьому співчутті до клієнту, що залишився, компанія з прокату робить те, що зобов’язана по закону.

чорна машина їде

Залишитися у строю не дивлячись ні на що

Не дивлячись на усі мінуси, компанії з прокату авто доволі популярні на Україні, оренда автомобіля в Україні користується попитом як улітку – у сезон, так і в «менш теплі» пори року.

Переконайтеся у цьому самі, прочитавши відгуки , про те, як клієнти компанії АвтоАренда беруть автомобілі напрокат, що їм подобається, а які речі не влаштовують. Авжеж, не все так ідеально, як хотілося б, але більша частина клієнтів залишається задоволеною своїм вибором та поїздкою на прокатному авто.

Сподобалась стаття? Поділіться в соцмережах: Поділитися на Facebook Поділитися в Twitter Поділитися на Reddit Поділитися на Pinterest

© ТОВ "Автоаренда ЛТД" 2024
Visa MasterCard 3DSecure