+38(096) 777-89-89

Зв'язатися з нами

×
Phone

Замовлення за телефоном:

+38(096) 777-89-89

Viber

WhatsApp:

+38(096) 777-89-89

Експрес замовлення

Оренда автомобіля для виїзду за кордон

Виїзд на автомобілі за межі України на орендованій машині - чи можливо таке в Україні у 2024 році?

Ті, хто користувався послугами прокату в Євросоюзі, знають, що кордонів між країнами немає, і можна їздити по всій Європі.

Чи можна їздити на орендованому авто Євросоюзом?

Це найперше запитання, яке ставлять клієнти прокатних сервісів. У більшості випадків, клієнт може орендувати автомобіль в одній з країн ЄС, і їздити на ньому по Європейському союзу. Наприклад, якщо ви орендували автомобіль у Німеччині і хотіли б проїхатися в Нідерланди, то зробити це можна, якщо:

  • ви заздалегідь повідомили про це в компанію з прокату автомобілів (під час бронювання);
  • ви взяли додаткову страховку для всієї Європи, в компанії з оренди автомобілів;
  • ви відповідаєте всім умовам для можливості оренди машини.

Як йдуть справи в Україні?

В Україні так само є низка компаній, які без проблем нададуть автомобіль з можливістю виїзду за межі країни, навіть за умови дії воєнного стану, і на якому можна подорожувати по всій території ЄС. Якщо ви не знайшли таку інформацію в компанії, ви можете запросити таку інформацію на стійці автопрокату або в оператора по телефону.

Що необхідно, щоб орендувати авто в Україні для виїзду за кордон?

  • повідомити про цю послугу в компанію з прокату автомобілів;
  • придбати (або компанія надасть) європейську страховку, "грін карту", на весь період поїздки;
  • отримати всі необхідні документи на автомобіль для виїзду за кордон;
  • уточніть контакти для зв'язку з компанією в разі виникнення інцидентів за кордоном.

На що звернути увагу при оренді авто для виїзду за кордон?

  1. Якщо компанія надає автомобіль, оформлений на фізичну особу (таке буває) - подбайте про наявність нотаріальної відповідальності на ваше ім'я від цієї фізичної особи, з правом перетину кордону. Ця довіреність може не знадобитися, але на деяких кордонах ви можете зіткнутися з проблемою виїзду.
  2. Якщо орендований транспортний засіб оформлено на юридичну особу - довіреність зроблена в простій формі або письмовий дозвіл, завірений печаткою компанії та підписом директора для виїзду автомобіля за межі України.
  3. Перевірте дати страховки "грін карта", необхідна її наявність на весь період поїздки.

Прострочена грін-карта

Якщо в період вашої поїздки ви повертатиметеся в Україну з протермінованою страховкою грін карта, то під час перетину кордону (наприклад, з Польщею), ви можете отримати штраф у розмірі 1000 євро. Тому перевірте термін дії.

Штрафи за порушення ПДР за кордоном

Якщо в період використання автомобіля за кордоном вам було пред'явлено штраф з камер фіксації швидкості або за паркування, такі штрафи будуть надіслані в Україну поштою на ім'я власника автомобіля (в компанію з прокату авто). Компанія може оплатити їх (попросивши у вас оплату), або надіслати лист про зміну винуватця. Якщо ви не сплатите штрафи, інформація щодо неплатежу потрапить до баз і ви можете бути обмежені на в'їзд до ЄС.

Сподобалась стаття? Поділіться в соцмережах: Поділитися на Facebook Поділитися в Twitter Поділитися на Reddit Поділитися на Pinterest

© ТОВ "Автоаренда ЛТД" 2024
Visa MasterCard 3DSecure