+38(096) 777-89-89

Зв'язатися з нами

×
Phone

Замовлення за телефоном:

+38(096) 777-89-89

Viber

WhatsApp:

+38(096) 777-89-89

Експрес замовлення

5 найкращих театрів України

В Україні є багато театрів, що виділяються не тільки завдяки своєму зовнішньому вигляду – архітектурі, а перш за все своєю майстерністю та постановкою спектаклів. Про найбільш відомі театри України в цій статті піде мова.

Національна опера України

Найбільш великий музичний театр України та справжня перлина Києва у сфері архітектури. У головного входу розташовані скульптури грифонів з лірою у лапах. Як відомо, ліра вважається символом музичного мистецтва, тому подібне зображення вважається вдало підібраним для оперного театру Києва. Усередині переважає палітра білого, червоного та золотого кольорів, що нечасто можна зустріти в оперних театрах. Колектив театру містить 1500 людей, котрі кожного року виїжджають на гастрольні тури. Своєю популярністю та кількістю відвідувачів Київський національний оперний театр може бути конкурентом Великому театру у Москві, що є великим досягненням.

Національна опера України

Театр Крик Михайла Мельника

Крик – це театр одного актору, де на сцені виступає тільки Михайло Мельник. Він же й розробляє сценарії й декорації для своїх вистав. Деякі з них засновані на новелах Стефана Цвейга. Театр, відкритий у 1989 році, розташувався у центрі міста Дніпро. Архітектура будівлі дуже непримітна, його відмінність від інших полягає лише в одній табличці. Усередині також виглядає дуже скромно. Однак на сцені завжди відбувається справжнє шоу – обов’язкове для відвідування. Білети варто придбати завчасно, їх швидко розбирають.

Театр Крик Михайла Мельника

Театр імені Ольги Кобилянської

Музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської розташований в історичному центрі міста Чернівці. Збудований у 1905 році у стилі бароко, він став справжнім архітектурним надбанням не одного міста – усієї країни. Головний вхід прикрашають скульптури з грецької міфології, а в оформленні залу присутні золотий та вишневий відтінки. Репертуар театру поєднує у собі як твори сучасних авторів, так і класичної літератури, і не тільки за творами українських авторів, а також твори Айріс Мердок та Шекспіра були напряму задіяні при поставці вистав.

Театр імені Ольги Кобилянської

Ляльковий театр

Одеський ляльковий театр один з небагатьох в Одесі, що робить декорації для спектаклів самостійно. Великий простір у театрі займають саме вони. Усе тому, що ляльковий театр зберігає всі свої декорації – не тільки актуальні, а й ті, що вже, на перший погляд, не потрібні. Якісь деталі можуть завжди стати у нагоді. Одеський ляльковий театр відвідують не тільки діти (з їх батьками), є кілька вистав призначених й для дорослої аудиторії, котрі дітям буде дивитися нецікаво.

Ляльковий театр

Театр музичної комедії

Харківський театр музичної комедії представляє одні з найкращих в Україні зразки мюзиклів, оперети, рок-опери й, звісно ж, музичної комедії. Є спектаклі для різновікової аудиторії – дітей та дорослих. Будівля прикрашена смугастими чорно-білими колонами – скромно й зі смаком. Усередині ж, переважають відтінки світло-жовтого та червоного кольорів, що створюють ефект розкоші.

Театр музичної комедії


Сподобалась стаття? Поділіться в соцмережах: Поділитися на Facebook Поділитися в Twitter Поділитися на Reddit Поділитися на Pinterest

© ТОВ "Автоаренда ЛТД" 2024
Visa MasterCard 3DSecure