+38(096) 777-89-89

Зв'язатися з нами

×
Phone

Замовлення за телефоном:

+38(096) 777-89-89

Viber

WhatsApp:

+38(096) 777-89-89

Експрес замовлення

Вінниця - перлина Поділля. Які місця і пам'ятки подивитися?

Ще Леся Українка називала Вінницю – «перлинно Поділля» та найкрасивішим містом на території України. У Вінниці ви зможете помилуватися місцевою архітектурою, відвідати найвідоміші по всій Україні (і не тільки) пам’ятки. Тому зараз ми розглянемо деякі з них.

Кафе Вінниці


Як і у будь-якому іншому місці їх безліч. Ми наведемо ті, які найбільше, які, з відгуками, найбільш запам’ятовуються:

Паб Маклауд – де ви можете випити пару келихів пива після роботи, ціни тут не завищені;

Кафе Бібліотека – відома своїми ланчами, тут ви можете смачно та недорого поїсти;

Львівська цукерня – найсмачніші тістечка продаються саме тут; зупиніться на чашечку чаю з тістечком.


Світломузичний фонтан Roshen

Це плаваючий фонтан, розташований у руслі Біля Південного Бугу біля Фестивального острову. Аналогів йому на території України. А у Європі він вважається найбільшим плавучим світломузичним фонтаном. Працює тільки з березня до листопаду. Шоу починається одразу ж після заходу сонця.

Водонапірна башта

Була побудована у 1911 році. Башта виглядає практично такою ж, як й коли було закінчено її будування. Навіть під час Другої Світової Війни вона вціліла та височіла, як найбільш висока будівля місту – 28 метрів. Також вона була й пунктом спостереження. Після війни її змінили, перетворивши на житлову будівлю, де поселили робітників водоканалу. У 1958 році визнана архітектурним об’єктом та перероблена у музей.

Світломузичний фонтан Roshen
Водонапірна башта

Зоопарк

Зоопарк у Вінниці – наймолодший зі всіх на території України. У ньому живуть біля 400-сот тварин, але зоопарк продовжує розширюватися. Він відкритий для відвідувачів у будь-який день тижня з 9:00 до 18:00.

Обласний краєзнавчий музей

Займає приміщення колишнього монастиря єзуїтів та був оснований у 1948-му році. Тут представлені предмети скіфського та сарматського періодів. Усього у музеї більш ніж 200 000 експонатів. У музеї також діють етнографічний, історичний та природознавчий клуби, ті хто захоче вступити до клубів завжди бажані гості.

Зоопарк у Вінниці
Обласний краєзнавчий музей

Планетарій

Розташований на території Центрального міського парку. Його будівництво було закінчено ще у 1965-му році. Коли на дворі безхмарна ніч, ви зможете спостерігати за різками за допомогою телескопу, а дізнатися таємниці Усесвіту можливо у будь-який момент, коли планетарій відкритий для відвідування.

Музей-садиба Миколи Пирогова

Тут знаходяться робочі приміщення відомого хірурга Миколи Пирогова та відтворена автентична обстановка та атмосфера. На території садиби знаходиться заповідник. Також тут є церква некрополь, де був похований сам Микола Пирогов та його дружина.

Також, вам буде цікаво відвідати такі музеї Вінниці, як: музей ретро-автомобілів, музей трамвая, музей української марки. Хоч експонатам тут не виповнилося стільки років, як у Обласному Краєзнавчому музеї, але для багатьох вони будуть більш привабливі.

Планетарій
Музей-садиба Миколи Пирогова

Сподобалась стаття? Поділіться в соцмережах: Поділитися на Facebook Поділитися в Twitter Поділитися на Reddit Поділитися на Pinterest

© ТОВ "Автоаренда ЛТД" 2024
Visa MasterCard 3DSecure