+38(096) 777-89-89

Зв'язатися з нами

×
Phone

Замовлення за телефоном:

+38(096) 777-89-89

Viber

WhatsApp:

+38(096) 777-89-89

Експрес замовлення

Чи варто оплачувати штраф за порушення ПДР?

Розвінчуємо міфи про те, що штрафи за порушення правил дорожнього руху можна не оплачувати.

Отримання штрафу

Тільки-но вам виписали штраф за перевищення швидкості, розмову по телефону та інші порушення ПДР, вам надається 10 днів на оскарження штрафу та 15 днів на його сплату.

Варто відмітити, що наслідки, вказані нижче, можуть торкнутися й тих, хто управляє машиною без переходу права власності.

Наслідки несплати

Якщо ви проігноруєте подібний штраф, вас чекають витрати набагато більші, ніж плата за порушення ПДР. Тоді ваш штраф передадуть до виконавчої служби. А ось вона вже буде вимагати від вас сплати двох пунктів: ваш несплачений штраф у двійному розмірі, а також витрати стягнення штрафу у примусовому порядку.

Але це далеко не все, що на вас чекає. Державний виконавець може у будь-який момент прийти до вас додому для опису майна, накладання арешту на майно. Він може навіть арештувати певний процент вашої заробітної плати або заборонити виїзд за кордон.

Якщо на вашу машину був накладений арешт, її можуть відправити на штраф стоянку. І тільки після цього ви зможете повернути машину, сплативши зі власних коштів витрати на евакуацію, перебування авто на штраф стоянці та закриття виконавчої справи.

Изменения полиса страхования
Запрос проверки полиса

Спроба виїхати за кордон

Спробуйте відправитися у подорож в іншу країну з неоплаченим штрафом. Вас просто не випустять за кордон. І ніхто й не подумає про те, щоб відшкодувати ваші збитки, гроші, котрі ви витратили, щоб дістатися до кордону.

Що ми маємо

Набагато простіше та дешевше буде сплатити штраф, ніж вирішувати вищезгадані проблеми, які у вас з’являться через несплату штрафу.

Так що, якщо ваш штраф не було оскаржено, не чекаємо, коли йому виповниться 15 днів, а сплачуємо штраф вчасно.

Ця інформація надана юристами компанії з прокату авто у Києві "АвтоОренда"

Изменения полиса страхования
Запрос проверки полиса

Сподобалась стаття? Поділіться в соцмережах: Поділитися на Facebook Поділитися в Twitter Поділитися на Reddit Поділитися на Pinterest

© ТОВ "Автоаренда ЛТД" 2024
Visa MasterCard 3DSecure