+38(096) 777-89-89

Зв'язатися з нами

×
Phone

Замовлення за телефоном:

+38(096) 777-89-89

Viber

WhatsApp:

+38(096) 777-89-89

Експрес замовлення

Експлуатуємо авто правильно

Більшість водіїв мають звички, через що термін експлуатації автомобіля підходить до кінця раніше, ніж зазвичай. Як користуватися авто згідно з негласними правилами, щоб ваша машина «прожила» довше та щоб ви не потрапили у ДТП через те, що керуєте нею не зовсім вірно, ви дізнається у цій статті.

Різке підвищення швидкості та гальмування

Двигун та коробка передач мають занадто велике навантаження, коли ви різко гальмуєте, чи підвищуєте швидкість. Кожний досвідчений водій скаже вам, що так робити неможна та їхати потрібно плавно.

На що ми не звертаємо уваги

Позначки на приладовій панелі, як правило, ігноруються більшою кількістю водіїв. А даремно: вони повідомляють про стан машини, можливо щось виходить з ладу, або потребує термінового ремонту. А якщо вчасно звернути увагу на позначки, ваша машина може потрапити у біду прямо посеред дороги. Тож не вмикаємо «режим пофігізму», а читаємо інструкцію та дізнаємося, що значить та чи інша позначка.

Техогляд? Навіщо?

Як і кожна людина потребує щорічного медичного огляду, так і автомобіль потребує у догляді спеціалістом. Навіть, якщо вам здається, що усе гаразд та машина може потерпіти ще пару місяців – не затягуйте з цим! Стабільно, кожний рік – на техогляд.

Следы шин на дороге
Ошибки на приборной панели
Техосмотр автомобиля

Тиск у шинах

Низький тиск у шинах негативно впливає на управління автомобілем, з’являється ризик ДТП. Так само й перекачені шини – не кращий варіант для поїздки. Не потрібно впадати з крайності в крайність.

Перевантаження

Частіше за все влітку, дачники завантажують машину усім підряд та у такій кількості, скільки вони можуть вмістити. Як наслідок, автомобіль перевантажений. Так машина може везти вас далі, але велика кількість багажу негативно позначається на двигуні, шинах та багатьох інших систем в авто. Так, що беріть тільки найбільш необхідне із собою. Краще зробити поїздку двічі, ніж ризикувати своїм та чужим життям.

Давление в шинах
Перегруженный автомобиль

Вивчили правила? Тепер застосовуйте їх на практиці. І ваш залізний кінь проживе «довге та щасливе життя».

Використовуємо правильне паливо

Не секрет, що є автомобілі, які їздять на бензині або дизелі, (в деяких випадках власники встановлюють на свою машину ГБО (газо-балонне обладнання).

Для початку вам потрібно знати яке паливо використовується. Дані зазвичай це вказуються в техпаспорті.

Для того щоб визначити який саме бензин потрібно заливати, вам достатньо відкрити кришку бензобака. На внутрішній стороні буде наклейка з рекомендаціями від виробника.

заливна горловина

Так само, багато новачків не знають з якого боку під'їхати на автомобілі до заправного терміналу. Для цього на приладовій панелі є покажчик зі стрілкою, куди вона вказує - з того боку у вас і знаходиться бензобак.

Індикатор розташування горловини бензобака

Витрата палива в авто

Кожен автовласник має знати, яка середня витрата пального на 100 км у його автомобіля, адже якщо машина витрачає більше, ніж зазвичай, це може свідчити про ймовірну поломку або збій у роботі транспортного засобу, через що рекомендується звернутися до фахівців на станцію технічного обслуговування (СТО).

Для того щоб дізнатися цю інформацію - найпростіше подивитися інструкцію до автомобіля. Так само, нормативний показник витрати палива вашої моделі може бути вказаний на сайті виробника.

Від чого залежить витрата?

  • Об'єм двигуна - чим більший об'єм, тим більша витрата.
  • Тип КПП (коробка перемикання передач) - автомобілі з механічною коробкою споживають менше палива.
  • Вага авто - перевантажений автомобіль витрачає більше.
  • Різкі розгони і гальмування.
  • Найекономніший режим - рух на швидкості 80-100 км/год.
  • Якість палива.

Сподобалась стаття? Поділіться в соцмережах: Поділитися на Facebook Поділитися в Twitter Поділитися на Reddit Поділитися на Pinterest

© ТОВ "Автоаренда ЛТД" 2024
Visa MasterCard 3DSecure