+38(096) 777-89-89

Зв'язатися з нами

×
Phone

Замовлення за телефоном:

+38(096) 777-89-89

Viber

WhatsApp:

+38(096) 777-89-89

Експрес замовлення

Аварійна ситуація на орендованому авто. Поради. Дії та наслідки

Дорога – це швидкість, а вона, так чи інакше, завжди несе в собі певні ризики. Навіть досвідчений водій, коли знаходиться у нетиповій ситуації, може допуститися помилки, невчасно зреагувати, або, з вини іншого, стати учасником дорожньо-транспортної пригоди. Проте у разі ДТП зі своїм автомобілем ми зазвичай маємо чіткий алгоритм дій. А от що робити, коли пригода сталася з орендованим автомобілем, знають далеко не всі.

Як уникнути неприємних ситуацій на дорозі під час оренди автомобіля, допоможуть розібратися спеціалісти компанії з прокату автомобілів - АвтоОренда

Поради

В першу чергу необхідно оглянути обраний автомобіль на предмет візуальних недоліків, подряпин, вм’ятин, перевірити колеса. Не дивлячись на те, що прокатні сервіси постійно проводять огляд свого автопарку, слід враховувати людський фактор, а також зважати на постійну експлуатацію автівки різними водіями.

Далі слід сказати про страховку. Всі автомобілі у прокатних сервісах застраховані з франшизою. Франшиза – це залог, який блокується на вашому рахунку під час оренди авто, і у разі пошкодження автомобіля сума відшкодовується саме з цього залогу. Проте ви можете зменшити суму франшизи, якщо сплатите за додаткову страховку. Таким чином, у разі дорожньої пригоди, ваші затрати будуть мінімальними. Тому, купуючи додаткову страховку, ви купуєте і ваш спокій.

Наступна порада досить банальна, проте деякі забувають про неї. Не сідайте за кермо, якщо ви погано почуваєтесь, або приймаєте сильні ліки, які протипоказані під час керування автомобілем. Голова завжди повинна чітко мислити, аби швидко оцінювати ситуацію на дорозі.

Ну і остання, але, мабуть, найголовніша порада – не сідайте за кермо у нетверезому стані. Навіть, якщо ви пропустили із другом лише по келиху пива, чи зробили пару ковтків вина – все це може пагубно вплинути на вашу поїздку. Алкоголь та наркотики притуплюють увагу та виключають можливість безпечно керувати транспортним засобом.

Дії при ДТП на орендованому автомобілі

Якщо ви все ж таки потрапили в аварійну ситуацію на орендованому авто, слід дотримуватися наступних пунктів:

  1. В жодному разі не залишайте місце пригоди. Це не тільки не вирішить вашу проблему, але і може додати нових. Залишення місця ДТП дає підстави страховій компанії відмовити у відшкодуванні збитків.
  2. Ввімкніть знак аварійної зупинки та позначте місце ДТП дорожніми трикутниками.
  3. Одразу ж викличте поліцію та дочекайтеся її приїзду.
  4. Зателефонуйте до компанії прокату авто і чесно розкажіть, яка виникла ситуація. Слід розуміти, що прокатний сервіс вам не ворог, але їм необхідно знати всі нюанси пригоди, щоб звернутися до страхової компанії для відшкодування збитків.
  5. Пройдіть тест на алкоголь, вам запропонує зробити його поліція за допомогою драгера.
  6. Отримайте усі необхідні документи від поліції та надайте їх сервісу з оренди авто.
  7. Дотримуйтесь порад оператора прокатної компанії, який повідомить по наступні ваші дії.

Наслідки

Якщо ви дотримались усіх названих пунктів та грубо не порушували ПДР, страхова компанія відшкодує усі заподіяні збитки, окрім суми франшизи, яка блокується на вашому рахунку під час оренди автомобіля (Ось тут і розуміємо всі плюси додаткової страховки). Якщо ж ДТП сталося з вини іншого водія, вам не потрібно буде нічого доплачувати, а сума франшизи повернеться на ваш рахунок в повному обсязі. Проте слід пам’ятати: якщо ви залишили місце пригоди, вчинили грубе порушення ПДР або під час ДТП були у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, вся відповідальність, у тому числі, фінансова, покладається на вас.

Висновок

З огляну на все вищезазначене, можемо зробити висновок, що орендувати автомобіль краще з додатковою страховкою, перед поїздкою необхідно завжди перевіряти транспортний засіб та бути відповідальним водієм. У разі ДТП слід дотримуватись алгоритму дій та в жодному разі не покидати місце пригоди та не сідати за кермо у нетверезому стані, уважність та відповідальність – найкращі фактори попередження неприємних ситуацій на дорозі.

Сподобалась стаття? Поділіться в соцмережах: Поділитися на Facebook Поділитися в Twitter Поділитися на Reddit Поділитися на Pinterest

© ТОВ "Автоаренда ЛТД" 2024
Visa MasterCard 3DSecure