+38(096) 777-89-89

Зв'язатися з нами

×
Phone

Замовлення за телефоном:

+38(096) 777-89-89

Viber

WhatsApp:

+38(096) 777-89-89

Експрес замовлення

Як підготувати авто до зими, і як це роблять в «Авто Оренда»?Попереду зима, тому автолюбителям вже зараз варто задуматися про підготовку автомобіля до поїздок в суворих зимових умовах. Осінь, до настання холодів, вважається найкращим періодом для комплексної перевірки свого транспортного засобу. Адже при мінусових температурах всі механізми автомобіля відчувають додаткові навантаження, і ремонтні операції буває дуже складно виконати на ходу або в польових умовах. З огляду на, що поїздки в зимову пору вимагають від водія особливої уважності і підготовки, автомобіль повинен бути на 100% готовий до будь-якої ситуації, що може виникнути на дорозі в холодну пору року. Сьогодні розберемо, як повністю підготувати авто до холодів, на що варто звернути увагу і якими секретами користуються фахівці прокату авто в Києві «Авто Оренда».

Заміна гуми

У першу чергу, необхідно замінити літню гуму на зимову. Робити це рекомендується, коли середньодобова температура на вулиці опускається нижче -5 градусів. Деякі автолюбителі нехтують правилом заміни сезонної гуми, щоб заощадити, не підозрюючи, що можуть заплатити набагато дорожче в разі ДТП. Фахівці компанії з оренди авто «Авто Оренда» пояснили, чому не варто економити на заміні гуми: «Зимова гума відрізняється від літньої своєю структурою, вона спеціально призначена для низьких температур і добре справляється з льодом і снігом, забезпечуючи надійне зчеплення з цими поверхнями. Що стосується літньої гуми, вона призначена для високих температур, а в холодну пору просто дубіє, що може привести до заметів і втрати управління на дорозі». Тому в компанії надійно стежать за тим, щоб гума на всіх автомобілях була вчасно замінена і завжди була за сезоном. Якщо у вас власний автомобіль, не забудьте записатися на шиномонтаж заздалегідь, адже з першим снігом ажіотаж на зміну коліс тільки зросте і чекати своєї черги на переобувку можна тиждень, а то і два.

Склоочисники

Перевірте, щоб щітки склоочисників були в належному стані, це забезпечить вам хорошу видимість під час негоди. Рекомендуємо після зимового періоду також перевірити їх стан, тому що дуже часто через агресивні компоненти, що використовують для обробки доріг, гума може швидше зношуватися. готуємо авто до зими

Підготовка кузова

Не варто забувати про обробку кузова антикорозійними засобами, щоб запобігти появі мікротріщин і корозії. Особливо потребує захисту та оброблення днище кузова і його додатковий захист. Пам'ятайте, що навіть в зимовий час автомобіль необхідно мити, щоб забезпечити довговічність металевих частин.

Перевірка акумулятора

Щоб не застрягти «в полі» з розрядженим акумулятором, необхідно завчасно провести його діагностику і, в разі необхідності, зарядку, тому як акумуляторні батареї не люблять низьких температур.

Підготовка замків і ущільнювачів

Щоб в сильні морози ущільнювачі дверей не примерзали до кузова і не псувався, його слід попередньо обробити спеціальним засобом від примерзання або силіконовим спреєм. Замки дверей і багажника можна обробити водовідштовхувальним засобом, щоб механізми не замерзали в мінусову температуру. Дрібниця на перший погляд, яка може заощадити вам багато часу вранці.

Перевірка рідин

Крім заміни звичайної рідини для скла на морозостійку «незамерзайку», необхідно перевірити й інші рідини, які також не повинні замерзати при мінусових температурах. Варто перевірити моторне масло, масло в трансмісії і рідину в системі охолодження. Фахівці рекомендують в зимовий період використовувати синтетичні масла.

Перевірка гальмівної системи

Перед настанням холодів обов'язково потрібно перевірити гальмівні колодки. Якщо колодки необхідно замінити, перевірте заодно і циліндри, можливо вони теж вимагають заміни. Як бачимо, підготовка автомобіля до холодної пори року вимагає чимало часу і сил, тому починати її необхідно заздалегідь. У компанії «Авто Оренда» завжди відповідально стежать за станом автомобілів, і комплексну підготовку кожного автомобіля починають з приходом осені. Таким чином до настання холодів весь автопарк готовий зустріти зиму, а ймовірність того, що сувора погода застане вас зненацька на автомобілі цього сервісу, вкрай мала.

Сподобалась стаття? Поділіться в соцмережах: Поділитися на Facebook Поділитися в Twitter Поділитися на Reddit Поділитися на Pinterest

© ТОВ "Автоаренда ЛТД" 2024
Visa MasterCard 3DSecure