+38(096) 777-89-89

Зв'язатися з нами

×
Phone

Замовлення за телефоном:

+38(096) 777-89-89

Viber

WhatsApp:

+38(096) 777-89-89

Експрес замовлення

Класичний прокат и каршерінг: у чому різниця? Переваги та недоліки.

Сучасне життя та урбанізація суттєво змінили наші принципи, ми почали цінувати свій час, тому частіше громадському транспорту обираємо автомобіль як найшвидший засіб пересування містом. І відсутність власного транспортного засобу не перешкода для комфортних поїздок. Оренда автомобіля вже стала звичною справою для людей, які часто їздять по роботі, у туристичній поїздці або просто звикли пересуватися з комфортом. Однак останнім часом все більшої популярності набирає каршерінговий сервіс. Що це, та чим він відрізняється від звичної для нас оренди автомобіля, спробуємо розібратись.

Різниця між класичною орендою та каршерінгом

Каршерінг – це сервіс оренди авто на короткостроковий період, іншими словами, вам не потрібно брати машину на добу і більше.

З каршерінгом ви можете орендувати автомобіль на декілька годин або, навіть, хвилин, наприклад, щоб поїхати до батьків, встигнути на важливу зустріч або довезти важкі сумки з магазину. Якщо ж авто вам необхідно на декілька днів, то класична оренда може бути вигіднішою.

Ще одна особливість каршерінгу - це максимальна автоматизованість. Все, що необхідно для оренди автомобіля – це реєстрація у додатку, завантаження необхідних документів та прив’язка платіжної картки. Жодних поїздок до офісу, розмов з оператором чи паперових ксерокопій.

Класична ж оренда передбачає замовлення автомобіля на сайті або по телефону, надання копій документів та підписання договору оренди. Проте, необхідності прив’язувати карту немає. І тут слід обирати, що для вас зручніше.

Важливою відмінністю каршерінгової оренди від класичної є територія користування автомобілем. Каршеринг діє лише в окремих містах України і не передбачає пересування між ними. В той час як класика не обмежує територію ваших поїздок, і ви можете подорожувати по всій території України.

Також є різниця у забезпеченні пальним. Якщо ви орендували авто у класичній прокатній компанії, пальне доведеться заправляти самому за свій кошт. І треба бути готовими до того, що автівку можуть видати з напівпустим баком.

Каршерінгові ж компанії, можуть включати пальне у вартість оренди. Так, наприклад, український каршерінг Getmancar, в залежності від тарифу, надає безкоштовно до 100 км пального за добу. До того ж, у додатку можна дивитись кількість пального у бензобаку для кожної автівки. Це дає значні переваги, якщо, наприклад, ви не хочете морочити голову на заправці, яким пальним заправляти авто, як відкривати бензобак, або просто не маєте на це часу. Обрали авто, впевнились, що пального вистачить на подорож і поїхали без зайвих думок у справах.

Слід сказати про різницю у процедурі завершення оренди. Класичний прокат передбачає повернення автомобіля у пункт видачі, іншими словами, повертаєте авто туди, звідки ви його брали.

Каршерінг пропонує більш гнучкий спосіб повернення авто: ви залишаєте автомобіль у зонах завершення оренди, які можна знайти у додатку, і, зазвичай, вони розкидані по всій території, де діє сервіс. Наприклад, ви можете взяти автівку в аеропорту Києва «Бориспіль», а повернути її у Солом’янському районі.

Остання суттєва різниця між звичною для нас орендою та каршерінговим сервісом полягає у доступності авто. Класичний прокат автомобілів зазвичай має денний графік роботи, що виключає можливість взяти автомобіль уночі. Але ситуації бувають різні, і якщо все ж таки вам необхідно здійснити нічну поїздку, каршерінг вам у цьому допоможе. Завдяки повній автономності ви маєте цілодобовий доступ до усіх автомобілів цього сервісу. До того ж, каршерінг може робити вигідні нічні тарифи. Як бонус до цієї опції, ви також будете мати цілодобову сервісну підтримку.

З огляду на всі особливості обох прокатних сервісів, як висновок, можемо виокремити основні переваги та недоліки кожного.

Читайте також : Класи автомобілів: усі плюси та мінуси

Класичний прокат и каршерінг

Переваги класичної оренди

  • Є можливість пересуватись по всій території країни.
  • За умови оренди від кількох днів тарифи можуть бути вигідніші за каршерінг.
  • Не потрібно прив’язувати платіжну картку.

Недоліки класичної оренди

  • Авто можна забрати і повернути лише у пункті видачі.
  • Необхідно витратити час на відвідування офісу оформлення і підписання паперів.
  • Необхідно самому заправляти авто.

Переваги каршерінгу

  • Оренда доступна цілодобово.
  • Можливо орендувати авто від кількох хвилин.
  • Не потрібно заправлятися.
  • Зручно повертати авто після завершення оренди.

Недоліки каршерінгу

  • Оренда можлива лише за умови постійного інтернет –зв’язку.
  • Обов’язкова прив’язка платіжної картки.
  • Обмежене пересування у межах міста.

Тож, враховуючи детальний розбір всіх особливостей прокатних сервісів, ви маєте можливість підібрати для себе найбільш зручний спосіб оренди транспорту, а також вигідно бронювати авто в залежності від мети та цілей ваших поїздок.

Сподобалась стаття? Поділіться в соцмережах: Поділитися на Facebook Поділитися в Twitter Поділитися на Reddit Поділитися на Pinterest

© ТОВ "Автоаренда ЛТД" 2024
Visa MasterCard 3DSecure